Jdi na obsah Jdi na menu
 


1/2014 - Vaření, kuchyně a zdravá strava

22. 3. 2014

Corretová, Natasha: Opravdu zdravě

Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Correttové, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgsonové. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, artyčoková srdíčka se sýrem feta, lilkové závitky s pestem, polévku z máslové tykve, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

 

Havlíček, Petr: Superjídelníček

Pro každého, kdo se zaměřuje na zdravý životní styl, se stává jídlo alfou a omegou. Někdo zvládne přechod na zdravou stravu sám a někdo potřebuje poradit v podobě přesného jídelníčku. Pokud si tedy nevíte rady, jak si sestavit jídlo od snídaně po večeři a den za dnem, vyzkoušejte jídelníček, který pro vás připravili Petr Havlíček s Petrou Lamschovou.

 

Michopulu, Hana: Recepty z farmářského trhu 1. díl

Recepty z farmářského trhu pro období podzim zima vychází začátkem září a obsahují celkem 90 receptů z více než dvaceti různých plodin.
Co dobrého uvařit z krásné dýně, kulaté řepy...Co s jablky starých českých odrůd? Hanka Michopulu, někdejší šéfredaktorka časopisu Apetit, dnes volná novinářka a autorka úspěšné kuchařky Zpátky domů, obnovila v roce 2009 tradici farmářských trhů. Založila nejprve několik trhových míst na okraji Prahy. Poté pomáhala ostatním českým městům ve stejné aktivitě radami a podporou.
V knize najdete nové nápady na klasické české zimní suroviny jako brambory, zelí, kapustu, pórek, cibuli atd. ale i na méně zavedené zástupce české zimy jako jedlé kaštany, kdoule, luštěniny atd.

 

Michopulu, Hana: Recepty z farmářského trhu 2. díl

Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na farmářském trhu. V knize najdete snadné tipy, jak zpracovat pro nás relativně nové druhy zeleniny a ovoce (lilek, rukola, chřest…), a zároveň nejlákavější úpravy tradičnějších druhů (ředkvičky, rajčata, špenát, rebarbora, bylinky, ovoce…). Samozřejmě, že ani v 2. díle nechybí spousta praktických rad jak poznat skutečnou kvalitu, která je klíčem k báječné chuti a požitku z jídla.

 

Müller, Sven-David: Chutně pro diabetiky

Už po staletí hraje výživa hlavní roli při léčbě nemocí. Téměř bezvýhradně to platí pro pacienty s cukrovkou I. a II. typu. Diabetes a přísná finančně náročná dieta – tato časy jsou za námi. Strava diabetika se přibližuje obecně doporučované racionální výživě pro každého z nás. Všechny recepty jsou vhodné pro obě formy diabetu, neobsahují cukr, mají relativně nízký obsah tuků, jsou bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. 30 rad lékaře pomůže pacientům respektovat důležitost výživy a nastolit v ní změny.

 

Ocet: užitečné rady

Med, česnek, ocet, olej, aloe vera a sůl každý z nás dobře zná. Způsobů jejich využití je však mnohem více, než si sami myslíme. Nabízíme vám užitečné rady, jak mohou pomoci v domácnosti, čím jsou prospěšné zdraví, jak je využít jako kosmetické prostředky. A samozřejmě jsme nezapomněli ani na předpisy na chutné pokrmy.

 

Olivový olej a další oleje

V knize Olivový olej a další oleje se dozvíme, že olej nemá v domácnosti zdaleka místo jen v kuchyni, ale uplatní se i při péči o zdraví a tělesnou schránku či při řešení drobných potíží, jako je drhnoucí zámek nebo poškrábaný nábytek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bez jídla to nejde

(Vinka181, 24. 3. 2014 22:05)

Možná je dnes jednodušší zajít na meníčko, ale co si člověk neudělá-pardon, neuvaří, to nemá.Bezva kuchařky!Lenka Požárová je jen jedna, ale jdeme dál..

Re: Bez jídla to nejde

(H.K., 25. 3. 2014 9:00)

Vybrat kvalitní kuchařku v dnešním sortimentu je docela složitá záležitost. Naštěstí se opět do povědomí konzumentů dostávají regionální potraviny a typy jídel, která, ač mohou být náročnější na přípravu, mají na konzumenty spíše pozitivní vliv. Doufám tedy, že si vyberete i mezi touto nabídkou a knihu si brz přijdete vypůjčit :)

 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA